ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ...

Ευτυχία είναι να έχεις αληθινούς φίλους στην ζωή σου!


Από μικρός έχεις φίλους. Από τότε που αρχίζεις να θυμάσαι τον εαυτό σου είσαι σίγουρος ότι περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν. Μέσα σε αυτούς, εκτός από την οικογένεια σου, υπάρχουν και κάποιοι που δεν συνδέεστε με δεσμούς αίματος αλλά με δεσμούς φιλίας!

Μεγαλώνοντας έχεις πάλι φίλους, κάποιοι μένουν ίδιοι και κάποιοι είναι καινούργιοι. Και όσο μεγαλώνεις τόσο πιο έντονη είναι η ανάγκη σου για αυτούς. Τους χρειάζεσαι όσο σε χρειάζονται και αυτοί. Ποιος αντέχει μια ζωή χωρίς φίλους;

Μεγάλη λέξη… πολλή σημασία κρύβει μέσα της και ας έχει μόνο έξι γράμματα. Πολλοί την χρησιμοποιούν, λίγοι καταλαβαίνουν τη σημασία της και ίσως λιγότεροι την εφαρμόζουν. Γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις φίλους!

Παρέες θα κάνεις πολλές και αν είσαι και κοινωνικός θα έχεις άπειρες επαφές στο κινητό σου. Αν είσαι τυχερός μέσα σε όλους αυτούς θα έχεις και τους φίλους σου. Ένα δύο άτομα, δεν χρειάζεται περισσότερους νομίζω, που πέρα από παρέα και ιδανική συντροφιά για να περάσει η μέρα ευχάριστα, θα είναι δίπλα σου και όταν έχεις όντως την ανάγκη τους και ίσως και όταν δεν την έχεις.

Γιατί αυτό είναι ο φίλος. Αυτός που καταλαβαίνει και έρχεται θες δε θες. Αυτός που ξέρει πότε πρέπει να μιλήσει και πότε να σωπάσει. Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει και στόμα για να συμβουλεύει, ακόμη και αν οι συμβουλές του πέφτουν στο κενό αποδεδειγμένα. Αυτός που έχει χαμόγελο μέχρι τα αυτιά για μια δικιά σου επιτυχία και καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να κάνει και το δικό σου χαμόγελο δυο φορές μεγαλύτερο. Αυτός που έχει έναν ώμο διαθέσιμο να βραχεί από τα δάκρυα που μόνο όταν είναι παρών μπορείς να αφήσεις ελεύθερα να κυλήσουν.

Πολλά είναι ένας φίλος, αλλά πάνω από όλα είναι παντοτινός. Αυτός που θα είναι για πάντα δίπλα σου θα ονομαστεί και φίλος. Αυτός που όσο και να διαφωνεί με τις αποφάσεις σου, θα σε στηρίξει και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να στεφθούν με επιτυχία. Αυτός που δε θα σε βάλει ποτέ στην άκρη αφήνοντας τους εγωισμούς και τα πείσματα να κερδίσουν έδαφος ανάμεσα σας, αλλά στην πρώτη υποψία και μόνο θα συζητήσει μαζί σου.

Γιατί ένας πραγματικός φίλος δεν θα θέλει να υπάρξει χαμένος χρόνος για εσάς τους δύο. Γιατί όσα και να σας χωρίζουν κάποια στιγμή, πάντα θα είναι περισσότερα αυτά που σας ενώνουν!

Φιλία δε σημαίνει και καθημερινή επαφή. Αλλού κρύβεται το μυστικό και όχι εκεί. Φίλος σου είναι αυτός που όσο καιρό και αν έχεις να τον δεις, θα τα πεις όλα μόλις βρεθείτε. Δεν θα κομπιάσεις ούτε θα σκεφτείς, δεν θα ψάχνεις τις κατάλληλες λέξεις, γιατί ότι και να πεις θα γίνει κατανοητό.

Φίλος είναι αυτός που σου λείπει, όχι γιατί μαζί του έκανες τις πιο χαζές τρέλες και τα καλύτερα ξενύχτια – που και αυτά αξέχαστα μένουν, αλλά γιατί είναι αυτός και μόνο! Γιατί υπάρχουν στιγμές που όποιον και να έχεις δίπλα σου, όσο καλά και να είσαι, αυτός λείπει και εσύ τον έχεις ανάγκη. Γιατί πολλοί θα προσπαθήσουν να πάρουν τη θέση του ή ακόμη και εσύ θα κάνεις προσπάθεια να τον αντικαταστήσεις, αλλά μάταια… Σαν τον φίλο σου δεν έχει πουθενά!

Οπότε, αν είσαι ένας από τους τυχερούς αυτούς που έχει συναντήσει ανθρώπους στη ζωή του και πιστεύει πως είναι αυτό που λέμε αληθινοί φίλοι, κράτησε τους! Και αν πάλι τυχαίνει να είσαι και από τους άτυχους που ενώ βρήκαν τους πραγματικούς τους φίλους, τους έχουν μακριά να κάνεις υπομονή… Οι μέρες περνάνε γρήγορα και ο καιρός συνάντησης πλησιάζει…

Για όλες σας μαζί και για την κάθε μία ξεχωριστά…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.